Privesti prin mine!

Priveste in ultima vreme la tine doar prin tine. De ce? A uitat sa te priveasca cu atentie. Sau poate tu privesti in gol privind spre el, spre ei oameni, in general.

Uitam in ultimul timp sa privim oamenii, sa ne uitam cu atentie unii la altii. Nu mai stim sa ne uitam curios, intrebator, amuzant, intelegator. Mergem printre oameni, privind in gol, gandindu-ne la problemele ce ne macina, la gandurile noastre. Si-atat.

Comunicarea este foarte importanta intre oameni. In cuplu ea trebuie reinnoita mereu.

Pai cum ni-se impleteau privirile la inceput, cand filtram? Cat de captivat erai de schimbul privirilor noastre? Imi  intelegeai dorintele din priviri! Si jocul te captiva total! Cate lucruri nu ne-am spus astfel!

De cand nu ne-am mai observat atent, cu o privire interesata cu adevarat de starea in care ne aflam azi? Cum are ochii? jucausi sau tristi? Ori poate singuri si privesc in gol?

Daca nu mai privesti, nici nu vei fi privit inapoi. Raceala si dezinteresul se cuibaresc fara sa simti intre noi. Treptat ajungem la celalalt nivel: atingerile noastre. Cum ma mai simte el? Cum ma mai percepe ea? Mai vibram impreuna? Nu, daca privirile noastre sunt goale. Si-atunci in loc de un zambet cald, pe fata ta zaresc un chip trist sau unul nepasator…..

Zambetul vorbeste si el de la sine. Cand zambesti spui multe: spui ca ti-e drag ori draga, spui ca inca il vezi cel mai important din univers, ca-ti place sa il/o simti aproape pentru ca te face sa te simti bine si azi si ieri si maine….

Nu uita sa comunici verbal, nu uita sa zambesti si sa privesti ochii celui ce iti este drag. Altfel nu ii vei putea simti vibratiile, durerea, nelinistea sau teama…..sau iubirea ce-i freamata pentru tine.

Oamenii se urasc pentru ca se tem, se tem pentru ca nu se cunosc si nu se cunosc pentru ca nu comunica.”- Martin Luther King

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *